Uutiset

Tofuture on mukana SDG-liputuspäivässä näyttääksemme tukemme YK:n kestävän kehityksen tavoitteille

25. syyskuuta 2024 Tofuture liittyy tuhansien toimijoiden kanssa maailmanlaajuiseen liputuskampanjaan näyttääkseen sitoutumisensa YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Syyskuun 25. päivänä tulee kuluneeksi yhdeksän vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat kestävän kehityksen tavoitteista ja Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. Nämä 17 tavoitetta ohjaavat koko maailman kestävän kehityksen työtä vuosina 2016–2030.

Tofuture on mukana kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) liputuskampanjassa näyttääkseen sitoutumisensa kestävän kehityksen edistämiseen, lisätäkseen tietoisuutta YK:n toimintaohjelmasta ja kirittääkseen muutosta yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Missiomme on vahvistaa datan tehokasta hyödyntämistä vastuullisen liiketoiminnan ja kestävän kehityksen edistämiseksi

Me Tofuturella olemme sitoutuneet Agenda 2030:een ja edistämään ilmastotoimia, luonnon monimuotoisuutta, tasa-arvoa, vastuullista ja ihmisarvoista työtä. Autamme yrityksiä kehittämään ja edistämään kestävän kehityksen mukaista vastuullisuustyötään datalähtöisesti ja faktapohjaisesti.

Lukuisat yritykset käyttävät ESG-järjestelmäämme vastuullisuusdatansa mallintamiseksi, keräämiseksi, mittaamiseksi ja hallitsemiseksi, jotta vastuullisuutta kuvaava tieto voidaan valjastaa tehokkaasti osaksi strategista päätöksentekoa, vastuullisen liiketoiminnan kehittämistä, suoriutumisen arviointia ja kestävyysraportointia.

”Kestävän kehityksen tavoitteiden edistäminen edellyttää yrityksiltä kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita ja -toimia. Luotettava data ja mitattavuus tulisi olla vastuullisuustyön keskiössä, jotta työn edistystä kohti tavoitteita voidaan seurata. Systemaattista mittaamista, seurantaa ja raportointia tarvitaan myös yrityksen johdolle strategisen päätöksenteon tueksi sekä sidosryhmille edistymisestä viestimiseksi”, sanoo Tofuturen toimitusjohtaja Riikka Karppinen.

Suomi on yksi parhaiten suoriutuvista valtioista tavoitteiden saavuttamisessa erityisesti, kun tarkastellaan sosiaalisen kestävyyden tavoitteita. Kuitenkin ympäristöön ja ilmastoon liittyvissä tavoitteissa on vielä paljon petrattavaa. Tässä työssä yrityksillä on merkittävä rooli.

SDG-liputuspäivä sai alkunsa vuonna 2019 Alankomaissa, ja viime vuonna kampanja järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa. Tuhannet toimijat maailmanlaajuisesti ovat liittyneet mukaan osoittaakseen sitoutumisensa tavoitteiden edistämiseen.

Lue lisää toiminnastamme kestävän kehityksen edistämiseksi: Tietoa Tofuturesta